Lifestyle

De beste ingrediënten voor een droge huid in de winter

In de winter hebben een hoop vrouwen last van een droge of vochtarme huid. Je denkt misschien dat deze begrippen hetzelfde betekenen, maar dat is niet helemaal waar. Een droge huid heeft namelijk een tekort aan vet of talg terwijl een vochtarme een tekort heeft aan vocht. Een vochtarme huid ontstaat wanneer je minder dan 10 procent aan vocht in de cellen van je huidlagen hebt.

De voordelen van de juiste huidverzorging

Heb je binnenkort een feestje of wil je gewoon goed voor de dag komen? Ga dan op zoek naar huidverzorging met de volgende ingrediënten. Elk weekend op de bank zitten of steeds online spelletjes spelen in betFIRST casino is natuurlijk leuk, maar het is af en toe toch ook heel leuk om erop uit te gaan. Door huidverzorging te kiezen die bij jouw behoeften past, kun je je zelfvertrouwen verbeteren. Een gezonde, gevoede huid zorgt er bovendien voor dat make-up mooier op je huid blijft liggen. Neem dus even de tijd om in de juiste huidverzorging te investeren, want het heeft een hoop voordelen.

Melkzuur

Melkzuur een prachtig ingrediënt dat je huid op een zachte wijze exfolieert en tegelijkertijd kalmeert. Het is een ideale toevoeging als je de vochtbarrière van je huid wilt verbeteren. Daarbij zorgen de zachte exfoliator kenmerken ervoor dat de huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Het resultaat is een zachte huid die er fris uitziet en tegelijkertijd gehydrateerd is.

Hyaluronzuur

Dit is een bekend ingrediënt dat je vaak tegen zult komen op de ingrediëntenlijst. Hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water dragen. Breng een hyaluronzuur serum daarom altijd aan op een vochtige huid. Op deze manier kan het serum het beste zijn werk doen. Dit ingrediënt helpt om de hydratatie van de huid te verhogen. Daarbij zorgt het ervoor dat lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn. Nog een voordeel? De meeste ingrediënten hebben weken tot maanden nodig, maar hyaluronzuur werkt vrijwel direct.

Glycerine

Als je op de ingrediëntenlijst van je body lotion, gezichtscrème of een serum kijkt dan zul je bij het merendeel glycerine wel op de lijst zien staan. Glycerine is een humectant en een bekend ingrediënt. Dit bevochtigende ingrediënt trekt water naar zich toe en is in staat om het vast te houden. Daarnaast is het een lichaamseigen stof die we terugzien in de bovenste laag van de huid. Ook goed om te weten is dat glycerine licht van textuur is waardoor het je poriën niet verstopt.

Ceramiden

Wellicht het meest gebruikte ingrediënt om een droge huid te bestrijden. Ceramiden zijn in principe de vetzuren die zich al in de huid bevinden. Door het in huidverzorging toe te voegen helpt het om de droge huid te herstellen. Dit ingrediënt wordt vaak in crèmes gebruikt om het vocht en de hydratatie van de huid op peil te houden. Naast crèmes kun je ook een serum met ceramiden gebruiken.

Peptiden

De aminozuren zijn de bouwstenen van bepaalde eiwitten die zich in de huid bevinden. Denk bijvoorbeeld aan collageen en elastine. We hoeven je vast niet te vertellen dat deze eiwitten bijdragen aan een gezonde, jonge huid. Aminozuren staan in de wereld van huidverzorging beter bekend als peptiden. Een serum of vochtinbrengende crème kan helpen om ervoor te zorgen dat je huid er steviger en zelfs jonger uit zal zien.

Jojoba olie

Een beetje olie op de huid kan wonderen doen voor een droge of vochtarme huid. Jojoba is een geweldige olie die gemakkelijk in verschillende winkels te verkrijgen is. Het is een antibacterieel en hydraterend ingrediënt. Grappig genoeg is jojoba olie eigenlijk geen olie maar een wasester. Hierdoor is dit product lichter, minder vettig en kan je huid het heel goed opnemen. Bovendien is jojoba olie erg stabiel waardoor het lang houdbaar is.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts