Fashion

Deze winter nieuwe laarzen kopen? Dit is waar je rekening mee moet houden!

Het weer wordt alsmaar kouder en ik droom van een nieuw paar laarzen. Het is tijd om op zoek te gaan naar het perfecte paar, wat moeilijk kan zijn want er zijn zo veel keuzemogelijkheden. Maar voor je gaat shoppen, zijn hier zeven dingen die je moet weten over goede winterlaarzen!

1) Ze moeten je voeten warm houden

Ik bedoel, koud weer is klote en dat weten we allemaal. Het eerste en belangrijkste aspect van goede laarzen is dat ze je voeten en tenen warm kunnen houden! Dit is het allerbelangrijkste aan laarzen, maar verrassend genoeg niet waar sommige mensen op letten. Kies niet alleen een paar dat er goed uitziet, koude tenen zijn slecht!

2) Ze moeten goed passen

Net als bij schoenen of kleding in het algemeen moet je ervoor zorgen dat ze goed om je benen en voeten passen. Je wilt ook niet dat ze te strak of te los zitten. Heb je smallere benen, dan zijn laarzen smalle schacht the way to go! Laarzen kunnen lastig zijn als je niet gewend bent ze te dragen; ze kunnen groot lijken, ook al is het de juiste maat.  Probeer ten slotte verschillende stijlen uit, want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het om laarzen gaat. Ze zijn niet allemaal lelijk , je moet alleen het juiste paar voor je stijl vinden.

3) Ze moeten waterafstotend zijn

Laarzen gebruik je het best als het regent of sneeuwt want ze houden je voeten droog! Koop ze niet als de zool gemakkelijk vlekt, dat is niet wat je wilt. Het enige wat erger is dan koude tenen zijn natte tenen!

4) Ze moeten stevig genoeg zijn om de winter door te komen

Winterlaarzen moeten sneeuw en ijs aankunnen, dus zorg ervoor dat ze niet broos zijn. Het kost misschien meer dan gewone laarzen, maar het betaalt zich op de lange duur terug als je investeert in goed gemaakte exemplaren die niet na een paar maanden uit elkaar vallen. Koop er zo mogelijk een paar met een goede garantie, voor het geval je ze sneller verslijt dan verwacht.

5) Ze moeten comfortabel zijn

Ik weet dat design belangrijk is, maar comfort overtroeft stijl! Als ze niet comfortabel zijn, wat heeft het dan voor zin? Zorg dat ze goed passen en goed aanvoelen; zo niet, ga er dan niet voor, hoe leuk/goed uitziend ze ook zijn. En alsjeblieft, koop geen goedkope laarzen die uiteindelijk pijn aan je voeten doen, maak niet dezelfde fout als ik deed.

6) Ze moeten een goede grip hebben op sneeuw en ijs

De winterse kou is niet makkelijk te doorstaan, dus waarom zouden je winterlaarzen het gemakkelijker zijn? Zoek er een met stevige grip, zodat je voldoende in evenwicht kunt blijven om vallen en uitglijden te voorkomen. Je wilt toch niet gewond raken door een paar laarzen die geen goede grip hadden?

7) Ze moeten stijlvol genoeg zijn voor je persoonlijke smaak

Stijl is subjectief, maar zorg ervoor dat je ze op z’n minst enigszins mooi vindt staan. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende stijlen en merken, dat het niet moeilijk zal zijn een paar te vinden dat je goed vindt staan. En zo niet, maak ze dan zelf! Grapje… sorta

Met dit alles in gedachten, neem je tijd bij het winkelen voor laarzen, want je hebt maar één kans tot het échte koude winter-weer om de hoek komt kijken. Kies verstandig en onthoud deze tips bij je zoektocht naar mooie laarzen die je voeten warm en veilig de winter door houden. Happy shopping!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts