Interieur

Hoe kun je slim en efficiënt bouwhekken bevestigen?

Een werfhek dat op de juiste manier gemonteerd is, is perfect om een bouwterrein mee te beveiligen en af te bakenen. Wil je weten hoe je zelf eenvoudig hekken kunt bevestigen? In dit artikel leggen we uit hoe je slim en efficiënt bouwhekken kunt plaatsen.

Advies

Ben jij van plan om voor jouw bouwproject een hek aan te schaffen en wil je meer weten over online werfhekken kopen? Iedere hek heeft weer een andere functie. Daarom is het verstandig om uit te zoeken welk hek bij jouw project past en hoe deze geplaatst dient te worden.  

Werfhek 

Wanneer je een werfhek wilt monteren is het verstandig om gebruik te maken van een afstandsmeter. Zo kunnen de blokken gemakkelijk op de ideale afstand van elkaar geplaatst worden. Wil je de stabiliteit van het hek waarborgen? Dan is het raadzaam om de hekken in de middelste gaten van de blokken te plaatsen. 

Cityhek

Het bevestigen van een cityhek gebeurt op exact dezelfde manier als het monteren van bouwhekken. Doordat de hekken korter zijn dan 3,5 meter, kunnen er meer blokken op een kortere afstand van elkaar gezet worden. Hierbij wordt aangeraden om het hek extra te stabiliseren, zodat het beschermd wordt tegen omvallen. Dat kan met behulp van schoren gemakkelijk voorkomen worden. 

Nadar / dranghek

Wil je een nadar of dranghek monteren? Let erop dat je geen volledig rechte hekwerklijn monteert. Het is verstandig om af en toe een hoek van een aantal graden aan te brengen, zodat je valpartijen kunt voorkomen. Als er iemand bijvoorbeeld tegen het hek leunt of opklimt, kan een volledig rechte hekwerklijn gemakkelijk omvallen. 

In één nader zitten twee haken, die je – in een hoek van 45 graden – zowel boven als beneden in het oog kunt prikken. Vervolgens kun je de onderste en de bovenste haak opprikken. Let op: als je het hek recht gedraaid wordt, is uittillen niet meer mogelijk!

Semipermanent

Als je voor een semipermanente opstelling kiest, wordt er een paal van 2,85 meter circa 85 centimeter de grond ingeslagen. Daarbij wordt een 42/60 high security klem bevestigd: een bredere diameter dan de standaard klem. En dat biedt allerlei voordelen, want je bespaart ruimte omdat de inzet van blokken en/of schoren niet nodig is. Bovendien is het een hele stabiele oplossing: de palen kunnen niet zomaar uit de grond gehaald worden.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en laat een specialist meedenken over de beveiliging die bij jouw project past! 

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts