Gear

Scotsman is ‘s werelds eerste 3D-geprinte elektrische scooter van koolstofvezel

Als je mijn jongere zelf had verteld dat we op een dag 3D-geprinte custom scooters zouden zien, had ik gedacht dat je een buitenaards wezen was. Maar met startup elektrische scooterbouwer Scotsman is de toekomst er nu echt.

Scotsman maakt gebruik van 3D-printen om een ​​zeer aanpasbare elektrische scooter te leveren. Hoewel het nog niet in productie is, is het project klaar; het wordt momenteel bijna 400% gefinancierd via Indiegogo. Eenmaal operationeel zal Scotsman ‘s werelds eerste 3D-geprinte elektrische scooters bouwen, gebaseerd op de lichaamsvorm en rijvoorkeuren van elke specifieke gebruiker. Van daaruit kunnen gebruikers kiezen uit een verscheidenheid aan motoren, kleuren en accessoires.

3D-geprint elektrisch scooterconcept

De uitvoering van het concept is enorm gerijpt. Nu neemt Scotsman de logische stap om het toe te passen op persoonlijke mobiliteit. Elke “unibody” -scooter wordt 3D-geprint in één continue passage van thermoplast van koolstofvezel van ruimtevaartkwaliteit. Elke gebruiker heeft de touwtjes in handen tijdens het ontwerp-, bouw- en leveringsproces van Scotsman en belooft een op maat gemaakte ervaring.

Ook de modulaire componenten zijn talrijk: gebruikers kunnen kiezen uit een scala aan lampen, spiegels, kleuren, accenten en natuurlijk batterijen en motoren.

Vermogen: wat maakt de Scotsman elektrische scooter goed?

Elektromotoren zullen beschikbaar zijn in 500W, 1000W of een formidabele 2000W-iteratie. De meeste elektrische scooters van 2000 W die momenteel beschikbaar zijn, kunnen topsnelheden tot 40 MPH bereiken. Ik wed dat de builds van Scotsman dat kunnen en nog wat; zijn unibody-koolstofvezelconstructie suggereert sterk een zeer laag gewicht. Het is wel van plan om scooters royaal te bemeten (in vergelijking met concurrenten), maar de belachelijk hoge sterkte-gewichtsverhouding van het materiaal geeft het wat speelruimte.

Scotsman heeft ook een dubbele batterijruimte ingebouwd om ervoor te zorgen dat gebruikers nooit hoog en droog worden achtergelaten. Het extra sap is extra belangrijk vanwege de hoge connectiviteit van de elektrische scooter. Het heeft een kleurenscherm dat Scotsman de ‘eerste ter wereld’ noemt met een dashcam, 4G-mobiele verbinding en GPS-navigator.

Populaire posts