Lifestyle

7 tips om helemaal tot rust te komen!

Heb je last van stress? Net een drukke werkdag achter de rug? Of wil je gewoon eens lekker met de beentjes omhoog op de bank ploffen. Wat je reden ook is, ontspanning hebben we allemaal nodig. We weten allemaal hoe belangrijk het is om tijd voor onszelf te nemen en tot rust te komen, maar soms kan dat gemakkelijker gezegd dan gedaan zijn. Een van de beste manieren om dat te doen is natuurlijk met een massage of spabehandeling, maar er zijn genoeg andere dingen die je in de plaats hiervan kunt proberen. Hier zijn 7 tips om tot rust te komen!

1. Gun jezelf wat me-time!

Heb je hier en daar wat vrije tijd? Gooi die smartphone dan eens op zij, trek wat comfortabele loungewear aan, zet wat lekkere (rustgevende) muziek op en plof gewoon eens lekker neer op de bank of in je bed. Gun jezelf wat me-time zonder telefoon en zonder onderbrekingen. Muziek is een van de beste manieren om je te ontspannen. Het kan kalmerend en rustgevend zijn, en het kan je helpen je problemen even te vergeten. Of je nu luistert naar klassieke muziek, country muziek, of iets daartussenin, er is altijd een muzieksoort die je kan helpen ontspannen.

2. Neem een warm bad

Zoek je liever wat warmte tijdens deze koude maanden? Trek je heerlijke loungewear van de Hunkemoller dan uit en gooi het bad maar eens vol! Een warm bad is een andere geweldige manier om je te ontspannen. Doe wat kalmerend badzout of aromatherapie-oliën in het water, en laat je in het bad wegzakken. Ontspan en laat de stress wegsmelten!

3. Beweeg

Klinkt averechts, is het niet. Heb je zin om te sporten? Probeer het eens! Lichaamsbeweging is een geweldige manier om de stress uit je systeem te krijgen en je zorgen even los te laten. Je maakt niet alleen endorfines vrij die je stemming helpen opkrikken, maar je zorgt ook voor jezelf van binnen én van buiten. En is dat niet waar het allemaal om draait?

4. Neem een kopje thee

Net als warme dranken in het algemeen is er niets lekkerder dan een lekker kopje thee terwijl je op de bank ontspant (of tijdens je bad)! Groene thee, kamillethee, pepermuntthee… Er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen, dus kies er een (of meer!) en geniet ervan terwijl je iets leuks voor jezelf doet. Wil je juist wat sterkers, dan kan een lekkere borrel óók rustgevend zijn. Je verdient de vrije tijd, dus waarom zou je het er niet van nemen?

5. Probeer wat yoga!

Yoga is een geweldige manier om je te ontspannen! Heb je het al eens geprobeerd? Hoewel de lichamelijke bewegingen zelf ontspannend zijn, werkt het ook op je concentratie en ademhaling. En is dat niet waar het bij ontspanning om gaat? Yoga kan je helpen je alleen op jezelf te concentreren, zonder invloed of storende factoren van buitenaf. Het vergt concentratie om yoga goed te doen, dus terwijl je voor je lichaam zorgt, kun je net zo goed ook voor je geest zorgen.

6. Neem een huisdier

Als je alleen woont en niemand hebt die je een massage kan geven als dat nodig is: neem een huisdier! Een lekkere knuffel en buikmassage van onze harige vrienden kan net zijn wat we nodig hebben om ons beter te voelen. En let’s face it: Ze zullen ons altijd liefdevol behandelen, terwijl dat van onze medemens niet altijd vanzelfsprekend is!

7. Lees een boek

Of zoek een andere hobby die je ontspant. Lezen is een bezigheid die kan helpen je gedachten van je problemen af te leiden en je te kalmeren, en je tussentijds ook wat kennis bij kan brengen! Wat is een betere manier om tot rust te komen? Lekker in je huiskloffie een boek verorberen (figuurlijk dan) is héérlijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts