Body, Health & Mind

Met deze 6 tips creëer je meer volume in je haar!

Of je nu gezegend bent met een volumineuze bos haar of dat je het graag volumineus wil maken, er is iets bijzonder aantrekkelijks aan haar met volume. In deze blog kijken we naar verschillende manieren om volumineus haar te creëren, van styling tips tot productaanbevelingen en meer. Of je nu op zoek bent naar een glamoureuze avondlook of gewoon wat extra volume wilt toevoegen aan je alledaagse stijl, deze blog is de perfecte gids voor het bereiken van die volumineuze, dromerige lokken waar je altijd van hebt gedroomd.

Met deze 5 tips creëer je meer volume in je haar:

Volumeshampoo: Gelukkig hebben professionele haarmerken tegenwoordig de kennis en capaciteit om shampoos voor speciale haartypes te ontwikkelen. Als je van jezelf geen hele volumineuze bos haar hebt, is een volumeshampoo een echte aanrader! Een volumeshampoo bevat namelijk een unieke extra lichte ingrediëntenformule die ervoor zorgt dat je haar er volumineus uitziet.

Stylingproducten: Professionele haarmerken brengen constant fantastische styling producten op de markt. Er zijn tal stylingproducten die speciaal zijn ontwikkeld om haar een volumeboost te geven. Hierbij kun je denken aan volumespray, volumepoeders, root boosters, sea salt spray, droogshampoo, mousse en haarlak. Deze producten werken echt, misschien is het een goed idee om een keertje uit te zoeken welk product bij jou past en jouw haar volumineuzer laat lijken.

Minder wassen: We raden aan om je haar ongeveer 3 keer per week te wassen. Hoe minder je je haar wast, hoe handelbaarder en volumineuzer het wordt. In eerste instantie kan je haar er vettig uit gaan zien als je wasbeurten over gaat slaan. Maar na een tijdje zal je haar hieraan wennen en de natuurlijke talgproductie aanpassen.

Laagjes knippen: Een hele simpele tip! Laat je haar de volgende kappersbeurt in luchtige laagjes knippen. Door laagjes in je haar lijkt je haar een stuk voller, omdat er meer beweging en vorm in zit.

Vermijd zware oliën: Als je dun haar hebt, kun je het best zware oliën vermijden. Zware oliën kunnen je haar verzwaren, waardoor je een plat en futloos effect krijgt. Dit is het tegenovergestelde van wat je wil bereiken als je fijn en dun haar hebt en een volumeboost voor je haar wil.

Massage: Het masseren van de hoofdhuid kan een krachtig effect hebben op de haargroei. Door de hoofdhuid te masseren wordt de bloedstroom gestimuleerd, wat zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de haarzakjes. Dit kan op zijn beurt helpen bij het stimuleren van de haargroei en het verminderen van haaruitval.

Slapen: Hoe je haar zit tijdens het slapen heeft invloed op hoe volumineus je haar eruitziet in de ochtend. Je kunt het best je haar in een vlecht dragen of een losse staart/knot. Het is in ieder geval belangrijk dat er zo min mogelijk spanning op je haar zit. Dit is namelijk niet goed voor de haarzakjes – wat weer gevolgen heeft op de conditie van het haar. Daarnaast is het een goed idee om te investeren in een satijnen kussensloop. Een satijnen kussensloop is het vriendelijkste voor haar. Een katoenen kussensloop zorgt namelijk voor veel wrijving tussen het kussen en het haar tijdens het slapen.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts