Lifestyle

Regelmatig fysiotherapie nodig? Kies je zorgverzekering slim uit!

Om een fysiotherapeut te bezoeken heb je al een flink aantal jaar geen verwijzing meer nodig van je huisarts of een andere dokter. Je kunt op ieder moment besluiten zelf een fysio te bellen en een afspraak te maken. Bij het eerste bezoek zal dan een intake plaatsvinden waarbij wordt gekeken wat het probleem precies is, en wat hij of zij voor je kan betekenen. Prettig, want zo kun je zonder doktersbezoek voor kleine blessures of klachten altijd direct bij een fysiotherapeut terecht. Dat je zo makkelijk een afspraak kunt maken, wil echter nog niet zeggen dat je de kosten altijd vergoed krijgt. Het is daarom verstandig om daar even goed je zorgverzekering op na te kijken.

Alleen de basisverzekering is niet genoeg

Ben je alleen via de basisverzekering verzekerd? Dan is de kans bijzonder groot dat je zelf voor de rekeningen van een fysiotherapeut op zal draaien. De fysiotherapie basisverzekering dekking is namelijk heel minimaal, en geldt eigenlijk alleen voor uitzonderingsgevallen, en zeker niet voor een slepende sportblessure of een rug die steeds maar vast gaat zitten. 

Dat betekent overigens niet dat je, als je alleen via het basispakket bent verzekerd niet bij een fysiotherapeut terecht kunt. Zij staan voor iedereen open, verzekerd of niet. Heb je echter geen verzekering die de behandelingen dekt, dan zal je zelf de rekeningen ontvangen en deze ook zelf moeten betalen. Zeker als je een flink aantal behandelingen nodig hebt kunnen de kosten dan behoorlijk oplopen.

Welke verzekering biedt de beste dekking?

Gelukkig kun je naast het basispakket ook nog allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten, zodat je je ook tegen de kosten van de fysiotherapeut gewoon kunt verzekeren. Fijn, want op die manier ben je vaak goedkoper uit.

Het is wel zaak om je aanvullende verzekering met zorg uit te kiezen. Lang niet alle verzekeringen vergoeden namelijk alle behandelingen die je nodig hebt. Sommige verzekeringen vergoeden er bijvoorbeeld maar acht, zodat je na acht behandelingen weer zelf voor de kosten op zal draaien. Is de kans groot dat je veel behandelingen nodig hebt per jaar? Dan kan het goedkoper zijn om op zoek te gaan naar een verzekering die ruimer zit in zijn vergoeding, zelfs als daardoor de premie wat hoger uitvalt. De keuze is uiteindelijk aan jou, en het valt niet altijd mee om alle eventuele voordelen en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Je weet vooraf tenslotte niet wanneer je de hulp van een fysio nodig gaat hebben en hoe lang. 

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts