Lifestyle

Thuis een verjaardagsfeestje organiseren? 5 leuke tips!

Ben je binnenkort jarig en wil je thuis een verjaardagsfeestje organiseren? Dat is natuurlijk altijd een goed idee. Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. In dit artikel delen we tips om van een verjaardagsfeestje thuis een succes te maken. Lees zeker even mee!

Jij trakteert

De jarige trakteert! Zorg daarom dat je lekkers in huis hebt. Misschien ken je wel de specifieke wensen van je gasten: wat drinken ze graag? Maar er zijn ook genoeg drankjes om aan te denken die altijd passen. Zo beginnen de meeste verjaardagsfeestjes met koffie en taart. Haal lekkere Lavazza koffie in huis. En vergeet de taart dus niet! Ook wordt er graag thee of fris gedronken op een feestje. Wil je borrelen tijdens je verjaardag? Denk dan aan wijn of bier. Of ga zelfs aan de slag met cocktails. Het is maar net hoeveel je wilt uitpakken. Hapjes zijn ook een goede toevoeging, zoals chips, nootjes, brood en dips. Zorg dat er voor iedereen iets te knabbelen is. Haal het vooraf alvast in huis, zodat je op de dag zelf meer tijd hebt om het huis in orde te maken.

Feestelijke taart

Op die taart gaan we nog even wat verder in. Die speelt natuurlijk een hoofdrol op het feestje! Kies je favoriete taart uit om aan je gasten te serveren. Van appeltaart tot chocoladetaart, van kwarktaart tot red velvet cake: wat zet jij het liefste op tafel? Het is er allemaal te vinden. Heb je nog wat tijd over en bak je graag? Dan kun je natuurlijk zelf de taart maken! Of bak zelfs een paar taarten, om te kunnen variëren. Dat is al helemaal een feest. Schat vooraf goed in hoeveel gasten er (ongeveer) komen, zodat je voor iedereen een lekkere taartpunt hebt. En daar past weer een smaakvol kopje koffie bij. Wil je gemakkelijk en snel koffie aan je gasten serveren? Dat lukt met compatible Senseo pads. Een laatste tip over de taart: je kunt een print op taarten laten drukken. Denk aan een foto of een quote. Dat is ook zeker een aanrader, bijvoorbeeld als je een bijzondere leeftijd bereikt.

Versiering in huis

Kleed je huis feestelijk aan! Slingers, ballonnen en andere decoratie: het kan allemaal een plekje krijgen. Zo voel je je meteen helemaal jarig. Je kunt zelfs denken aan een specifiek thema, wat steeds gebruikelijker is bij verjaardagsfeestjes. Maak er zelfs een verkleedfeestje van! Dat is grappig om een keer te doen. Maar ook als je gewoon wat basic versiering ophangt, is het al lekker vrolijk om je heen.

Activiteit organiseren

Het kan een leuk idee zijn om een activiteit te organiseren voor de verjaardag. Al helemaal als er kinderen zijn. Of als je gewoon zin hebt om iets te doen! Speel een spelletje, organiseer een knutselmiddag of maak een quiz, er zijn veel opties om aan te denken. Het zorgt in ieder geval voor een nog feestelijker geheel. Al is het natuurlijk ook helemaal goed om gewoon lekker neer te strijken en bij te kletsen met je visite. Het is maar net waar jij zin in hebt: het is immers jouw verjaardag.

Huis party proof maken

De laatste tip is een praktische tip: maak je huis party proof. Als er veel mensen komen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt bijvoorbeeld je meubels aan de kant schuiven, zodat er wat meer ruimte is. Denk ook aan een extra tafel en stoelen, zodat iedereen een plekje kan krijgen. En heb je wel genoeg servies in huis? Handig om te weten: dit kun je eventueel huren voor een klein bedrag, en na je feestje weer inleveren. Zo hoef je zelf dus geen enorme voorraad te hebben, als je dat niet nuttig vindt of nergens kwijt kunt.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts