Interieur

Tips bij het inrichten en aankleden van je interieur

Als het op woninginrichting aankomt, zijn er veel dingen om over na te denken. Hoe wil je dat je ruimte aanvoelt? Wat voor stemming wil je scheppen? Wat is je stijl? En als je al die vragen beantwoord hebt, is de volgende stap meestal het vinden van de juiste meubels en accessoires om je visie tot leven te brengen. Maar met zo veel keuzemogelijkheden kan het lastig zijn te weten waar je moet beginnen. Als je je overweldigd voelt door het proces, maak je dan geen zorgen – we zijn er om je te helpen! In deze post geven we je tips die het proces een beetje gemakkelijker zullen maken.

Denk na over de hele ruimte

Als je aan je inrichtingsproces begint, is het een goed idee om aan de hele ruimte die je wilt inrichten te denken in plaats van aan slechts één gedeelte. In de meeste gevallen zijn een paar kleine veranderingen hier en daar al genoeg om het geheel er beter uit te laten zien. Als je te veel tegelijk probeert te doen, kan dit overweldigend zijn. Aarzel dan ook niet om bij een groter project een professional in te huren, zoals bijvoorbeeld een behangexpert. Je zal zien dat deze vakmensen ieder cent waard zijn!

Winkel in je eigen huis

Heb je spullen die er al liggen sinds je in je huis bent gaan wonen? Of de dozen met snuisterijen die nog in je opslagruimte staan van je laatste verhuizing? Als het tijd is voor een opknapbeurt, is dit het perfecte moment om wat oude voorwerpen te voorschijn te halen en ze opnieuw in gebruik te nemen! Je weet nooit wat kan werken tot je begint te experimenteren. En vergeet ook niet de unieke manieren om alledaagse huishoudelijke voorwerpen als decor te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld kaarsenhouders gebruiken als onderdeel van een centerpiece of decoratief bijzettafeltje. Je zou zelfs een unieke lamp kunnen maken met een paar oude glazen potten en wat verf.

Omarm onvolkomenheden

Vergeet het belang van gelukkige ongelukjes niet – een van de leukste kanten van inrichten is hoe het karakter aan je huis kan geven. Te veel opgaan in perfectie of een precies plan voor ogen hebben, houdt je alleen maar tegen als het op creativiteit aankomt. Probeer in plaats daarvan ruimdenkend te blijven en omarm wat zich gaandeweg ontvouwt. Je zult misschien verbaasd zijn hoeveel beter iets er uitgezoomd uitziet dan van dichtbij!

Investeer in spiegels van verschillende afmetingen

Spiegels laten kamers niet alleen groter lijken, ze creëren ook de illusie van diepte en bereiken dat doel vaak zonder dat je grote veranderingen aan je bestaande interieur hoeft aan te brengen. Om optisch zoveel mogelijk ruimte te creëren, probeer je een spiegel altijd boven een bestaand meubelstuk zoals een dressoir, bijzettafel of bureau te hangen. Of, als je hiervoor de ruimte hebt, plaats twee spiegels tegenover elkaar om de illusie van twee aparte ruimtes te wekken en het te laten lijken alsof er meer dan één plaats is om te zitten of te staan.

Meng meubelstijlen

Het mixen van meubelstijlen is een geweldige manier om persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen zonder de continuïteit te verstoren. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende stijlen, zoals mid-century modern en industrieel, of kiezen voor iets traditionelers dat bij het karakter van je huis past. De sleutel hier is dat je niet één stijl hoeft te kiezen en daarbij te blijven – zoek gewoon naar voorwerpen die gelijksoortige kenmerken hebben als je nieuwe stukken in je ruimte brengt!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts