Lifestyle

Wandel jij al?

Wandelen. Voor veel mensen klinkt het een beetje als een suffe hobby voor oudere mensen, maar niets is minder waar. Nu we meer en meer zittend werk verrichten, en dit ook nog eens steeds meer vanuit huis uitvoeren, is wandelen juist een perfecte manier om toch nog wat beweging te krijgen. Heel laagdrempelig, er is altijd wel een momentje voor op de dag, en vaak hoef je er niet eens bewust tijd voor vrij te maken. Ondertussen kom je wel mooi aan de dagelijks aanbevolen beweging, en val je als het meezit ook nog eens wat kilo’s af, terwijl je zal zien dat je conditie ook steeds beter wordt.

Tijd vrijmaken om te wandelen

We hebben het allemaal druk. Zijn allemaal hard aan het werk, hebben van alles te doen. Maar alles wat we dringend moeten doen, lijkt wel zittend te moeten gebeuren. We brengen een steeds groter deel van ons leven zittend door, en dat is niet goed. Niet voor je spieren en gewrichten, die je toch echt hebt om te gebruiken, en die stijf en slapjes worden als je dat niet doet. Maar ook niet voor je gezondheid, want als je steeds meer gaat zitten terwijl je net zoveel blijft eten, zal je uiteindelijk steeds zwaarder worden.

Ontdekken of jij te zwaar bent, doe je het snelst met je BMI berekenen. Is de waarde hoger dan eigenlijk gezond voor je is? Dan is het goed om hier iets aan te doen. Dat kan vaak best makkelijk, door net wat gezonder te gaan eten en wat meer te bewegen. Ben je niet van het fanatieke sporten, dan kun je dat ook heel anders doen. Afvallen met wandelen klinkt ideaal, en dat is het eigenlijk ook. Een half uurtje per dag, of een paar keer per week wat langer, en je beweegt een heel stuk meer dan je gewend bent. Meer bewegen beteken meer calorieën verbranden, en dat ga je uiteindelijk terugzien in je gewicht.

Wandelen integreren in je leven

Waar je wandelen aan kunt pakken als een sport, als een losse activiteit waar je tijd voor in moet ruimen, kun je het ook anders doen. Je kunt er ook voor kiezen om het wandelen gewoon een onderdeel te maken van je leven. Dingen die je normaal gesproken met de auto of de fiets zou doen, nu wandelend te doen. De boodschappen, bijvoorbeeld, of de kinderen naar school brengen. Naar je werk, als dat niet al te ver weg is, of op bezoek bij iemand in de buurt. Allemaal van die momenten waarop wandelen je maar een klein beetje extra tijd kost, maar door dit consequent te doen kom je wel aan veel meer beweging dan je normaal hebt. Kwestie van even wennen, voor je het doorhebt weet je niet meer beter!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts