Fashion

Wat zijn mooie symbolen om aan een ketting te hangen?

Je kunt een ketting met of zonder hanger dragen. Vaak kiezen we ervoor om een hanger te dragen. Dit staat net wat sierlijker. Dat is niet alles: veel hangers hebben een mooie betekenis. Ben je benieuwd wat de fraaiste symbolen zijn om aan je ketting te hangen? Lees verder voor onze tips.

Kruis

Of je nu wel of niet gelovig bent: het is mooi om een kruis aan je ketting te dragen. Kruis kettingen zijn dan ook geliefde sieraden. Dit is het symbool van het Christendom. Je kunt er je geloof mee aangeven aan anderen. Daarnaast staat een kruis symbool voor het contact met de hemel en aarde, evenals het contact met de mens om je heen. Harmonie en balans staan voorop bij het dragen van een kruis, als een beeldige toevoeging aan een gouden ketting. Een tijdloos symbool!

Anker

Hoewel een anker in de scheepsvaart een praktische werking heeft, zit er ook een mooie symboliek achter. Zo staat een anker voor standvastigheid, trouw en vastberadenheid. In het verleden stond een anker ook symbool voor hoop – wat je er nog altijd aan kunt koppelen. Een anker wordt ook wel samen met een kruis en een hart gedragen, als combinatie van hoop, geloof en liefde.

Hart

Nu we de symbolen voor geloof en hoop hebben gehad, gaan we door naar het symbool voor liefde: het hart. Je kunt het dragen van een hart aan een ketting combineren met een kruis en een anker, of voor enkel een hart kiezen. Waar dat stuk liefde voor staat, is aan jou om te bepalen. Voor je naasten bijvoorbeeld, of juist voor de natuur of andere dingen waar jij blij van wordt. Het maakt tevens jouw uitstraling naar de buitenwereld liefdevoller.

Letter

In alle letters van het alfabet is er een hanger te vinden. Kies bijvoorbeeld de letters uit van jouw geliefden, die je samen aan een ketting hangt. Ook de letter van jouw naam is een optie. Of denk zelfs aan een volledige naam, mocht je een letter te subtiel vinden.

Zon

De zon staat symbool voor universele levenskracht. Een prachtig symbool om te dragen om je hals. Warmte, energie, licht, leven en positiviteit: de zon straalt het allemaal uit.

Maan

Tegenover de zon staat de maan. Het symbool voor mysterie, dromen en intuïtie. Er zijn ook hangers met zowel een zon als een maan te vinden, waarin alles samenkomt.

Edelsteen

Ook edelstenen worden vaak gedragen aan een ketting. Dit kan een spirituele betekenis hebben. Zo zijn er per sterrenbeeld bijpassende edelstenen te vinden. Sommige mensen geloven dat de stenen een helende werking hebben. De stenen kunnen verschillende waarden vertegenwoordigen, zoals kracht, liefde en wijsheid. Maar natuurlijk kun je edelstenen net zo goed dragen omdat je ze mooi vindt. Zo voegen ze een fraaie kleur toe aan je ketting. Van amethist in krachtig violet tot carneool in warm oranjerood. Kies zelf wat je het liefst wilt dragen!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts