Fashion

Kies een zonnebril die bij jou past

Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan heb je natuurlijk een aantal items die niet mogen ontbreken in je koffer. Slippers, zwemkleding en een hoed of pet mogen niet ontbreken. Maar een zonnebril is onmisbaar. Het is een van de accessoires die je wellicht heel de dag draagt. Vanaf begin van je vakantiedag naar buiten gaat totdat de zon is onder gegaan. Daarom is het belangrijk dat je een zonnebril hebt die zowel prettig zit als leuk staat. Wij geven je een aantal tips voor kopen van een zonnebril.

Kies voor een comfortabel model

Een van de eerst tips bij het uitzoeken van zonnebrillen is dat het uitgekozen model comfortabel moet zitten. Wanneer je dit accessoire elke dag op je neus hebt, is het belangrijk dat je er geen last van ondervindt.  Kies dan ook voor een lichtgewicht model. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof frame. Dit is zowel licht in gewicht als zit comfortabel. Wanneer je een zonnebril hebt die qua gewicht zwaar is heb je kans dat deze constant van je neus glijdt of dat je sneller door gaat zweten. Kortom een hoop ongemak.

Ga voor goede bescherming

Ga je naar een zonnige bestemming in Europa of verder weg? Dan weet je zeker dat je geniet van een heerlijke zon. Tegelijkertijd moet je zorgen voor een goede bescherming. Net als voor de huid is UV-straling slecht voor de ogen. Bij het uitzoeken van een bril moet je daarom een zonnebril kiezen die op 100 procent UV-bescherming biedt. Dit wordt ook wel aangeduid met UV400. Daarnaast is van belang dat het zonlicht het oog niet alsnog kan bereiken via de boven-, onder- of zijkant van de bril. Let daarbij ook op wat voor CE markering de zonnebril bevat. CE markering loopt van het cijfer 0 tot 4. Met dit getal wordt aangegeven hoe goed de glazen bescherming bieden tegen verblinding. Bij het cijfer 0 wordt maar 20% van het licht met 20 geabsorbeerd en bij het cijfer 4 wordt zo’n  92-97% geabsorbeerd. Ga je naar een land in Zuid-Europa of waar de zon vol en krachtig schijnt, dan is CE3 het minimale wat je moet hebben.

Kies een leuk model

Natuurlijk, de belangrijkste taak van je zonnebril is het beschermen van je ogen, maar je wilt er ook gezien mee kunnen worden. Het uiterlijk van de bril is dan ook belangrijk. Gelukkig is er een groot aanbod aan verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld een Versace zonnebril als je een statement wilt maken. Ook kun je gaan voor een bril met een tijgerprint of met gekleurde glazen. Je kunt dus altijd wel eentje vinden die aansluit bij je smaak en die tegelijkertijd comfortabel en praktisch is.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts