Lifestyle

Brusselse straten die vanaf 16 augustus verboden zijn voor auto’s

De industrialisering krijgt een nieuwe vorm in Brussel. Sommige grote wegen in Brussel zullen niet langer vol staan met verkeer, want het plan Good Move van het Brussels Gewest voor een betere mobiliteit biedt nieuwe manieren om zich in de stad te verplaatsen. Er worden heel wat verkeersveranderingen verwacht, want de volgende straten zullen vanaf 16 augustus verboden zijn voor auto’s, zo meldt Le Soir. Net zoals de sportindustrieën dagelijks verbeteren, zoals casino777 onder andere, verbeteren de wegen hun veiligheidsmaatregelen.

Dit is de update

 • Tussen de Wetstraat en de Leuvensestraat zal geen autoverkeer meer mogelijk zijn op de Koningsstraat in beide richtingen, met uitzondering van het openbaar vervoer en prioritaire voertuigen. Automatische camera’s zullen overtredende voertuigen flitsen en er komen verkeersfilters die alleen door bussen, trams, fietsers en hulpdiensten mogen worden gepasseerd.
 • Het Leuvenplein zal worden verbreed om een lus te maken vanaf de Onderwijsstraat tot aan de Rue Croix de Fer. Voor de bakkerij Paul zullen paaltjes worden geplaatst en op de Congresstraat zal een rijverbod in beide richtingen gelden, behalve voor het openbaar vervoer en prioritaire voertuigen.
 • Het verkeer op de Stalingradlaan zal worden teruggebracht tot eenrichtingsverkeer, zoals eerder door het district was overeengekomen.
 • De Place de la Liberté zal worden uitgebreid en alleen toegankelijk zijn voor hulpdiensten.
 • De Place de la Vieille Halle aux Blés zal net als andere delen van het centrum autovrij worden gemaakt, terwijl de aangrenzende straten Rue du Chêne, Rue de Etuve en Rue de Villers met het historische centrum zullen worden verbonden.
 • Rond de Place de l’Yser zal er een verplichte bocht naar rechts zijn komende van de Quai du Commerce in de richting van de tunnel en komende van de Boulevard de Dixmude. De Willebroeckkaai zal toegankelijk zijn via de Petite Ceinture, de ring rond de stad.
 • Het Sint-Katelijneplein krijgt eenrichtingsverkeer, wat betekent dat automobilisten die van de kaaien komen, linksaf moeten slaan naar de Lakenstraat.
 •  Het deel van het Marguerite Duras-plein tot de Porte du Rivage wordt autovrij, evenals de verbinding van het Kapelleplein met het skatepark, dat beperkt toegankelijk zal zijn voor hulpdiensten en gescheiden busbanen krijgt.
 • De centrale berm aan de Rue de la Senne wordt verbreed en er komt een nieuw plein, terwijl de toegang tot garages en de toegang voor hulpdiensten gehandhaafd blijven.
 • De Rue des Foulons zal eenrichtingsverkeer krijgen in de tegenovergestelde richting van de Rue du Vautour, om de snelheid te verminderen.
 •  De Rue des Riches-Claires tussen Saint-Christophe en Van Artevelde wordt een schoolstraat, wat betekent dat ze voorbehouden zal zijn voor voetgangers en fietsers.
 • De Rue des Six Jetons zal slechts beperkt toegankelijk zijn vanaf het Fontainasplein voor hulpdiensten en bussen door middel van een speciale bushalte.
 •  In de rue des Ursulines wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid om het verkeer in de straten van de wijken Stalingrad en Rouppe te ontlasten.
 •  In de Kanunnikstraat en de Maraisstraat worden verkeersfilters geplaatst om de veiligheid in de omgeving van de school te verhogen, terwijl de toegang voor voetgangers, fietsers, gebruikers van garages en hulpdiensten wordt gehandhaafd.
 • De Gentilhommestraat wordt ook een zone met beperkte toegang voor fietsers, bussen, taxi’s, garage en hulpdiensten.
 • De Rue du Marché aux Porcs wordt eenrichtingsverkeer vanaf de Rue Locquenghien tot de Rue Léon Lepage, waarbij de stad wordt verlaten via Dansaert en de ringweg Petite Ceinture.
 •  Van de Rue du Miroir tot de Rue du Faucon zal na de herinrichting een voetgangerszone worden aangelegd, in het kader van het contract voor een duurzame wijk Les Marolles. De Rue du Rempart des Moines zal na de heraanleg gedeeltelijk worden autovrij gemaakt in het kader van het Schoolcontract.
 •  Op de Van Arteveldestraat, tussen de Dansaertstraat en de Six Jetonsstraat ten slotte, komt er eenrichtingsverkeer en toegang voor bussen, fietsen en taxi’s in de tegenovergestelde richting. In de Dansaertstraat zal er eenrichtingsverkeer zijn van Van Artevelde naar de Vieux Marché aux Grains, terwijl bussen, fietsen en taxi’s in tegengestelde richting zullen rijden. Dit betekent dat u ontspannen kunt genieten van een uitstapje in de Brusselse straten terwijl u een film kijkt of 777 blackjack bekijkt zonder u zorgen te maken over verkeersopstoppingen.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts