Entertainment

Dit dragen de dames in het najaar van 2022

Het najaar is (gelukkig) voorlopig nog niet in zicht maar dat maakt voor de modewereld helemaal niet uit. Nu de zomersale in volle gang is worden de lege plekken in de winkels langzaam maar zeker aangevuld met trendy items voor het aankomende najaar. Hoewel we nog lang niet klaar zijn met genieten van het mooie weer, zijn we toch best nieuwsgierig naar de trend van het aanstormende najaar. Daarom lees je in dit blogartikel vast wat je kunt verwachten qua kleding trends. Zo weet je zeker dat je goed ingelezen naar de winkels gaat om lekker te shoppen wanneer het weer minder goed is. 

Suits are not for dudes 

Tailoring en pakken voor vrouwen werden de afgelopen jaren al wel vaker gespot als trend, wederom ook in het najaar van 2022. Het grote verschil met voorgaande jaren is dat de pakken voor dames nu voornamelijk te vinden zijn in opvallende varianten. Wanneer je dus op zoek gaat naar een nieuw pak, kies dan voor het aankomende najaar voor een felle kleur zoals knalroze, groen of blauw, of ga voor een bijzondere stof of print. We zien naast de ‘standaard’ katoenen pakken ook veel suits voorbij komen in fluwelen stof en (faux) leer. 

Leatherlook

Het pak voor vrouwen is absoluut niet het enige item die we in het leer gespot hebben voor het aankomende najaar. De leatherlook is weer terug van weggeweest en komt voor in bijna alle items van de garderobe. Zo zien we veel variaties op de leren jas, maar zijn ook leren broeken, leren rokken en zelfs leren tops een veel geziene trend voor aankomende herfst en winter. Ook een paar leren laarzen zouden absoluut niet misstaan in je herfst- en wintergarderobe voor 2022/2023. De leatherlook wordt vaak gecombineerd met blouses. Vooral de witte blouse is favoriet omdat je deze gemakkelijk casual als zakelijk goed kunt stylen. 

Outdoor chique 

Een trend die vanuit de zomer en vanuit vorig jaar herfst nog meer doorzet dan we tot nu toe hadden gezien is de outdoor trend, ook wel ‘Gorpcore’ genoemd. Bij deze trend moet je denken aan veel cargo pants, fleece jassen, stoere parka’s en andere soorten ‘outdoor’-kleding. Het leuke van de outdoor kleding is dat je ze op diverse manieren kunt stylen. De outdoor look is niet alleen geschikt voor een goede hike. Op een avond uit is een cargo pants met een sexy strakke zwarte top en een paar mooie hakken perfect geschikt om een ongelofelijke indruk achter te laten. Vergis je dus niet in de kracht van outdoor chique. 

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts