Entertainment

Namen voor een tweeling: hier moet je op letten

Is er een tweeling op komst? Gefeliciteerd! Dat is dubbel feest, al staan je natuurlijk ook dubbel zoveel uitdagingen en misschien wel dubbel zoveel gebroken nachten te wachten. Zover is het nu echter nog niet. De tweeling is er nog niet, en jij hebt nog even tijd om je op hun komst voor te bereiden. Het verzinnen van de juiste namen speelt daarbij een belangrijke rol. Is het verzinnen van een enkele naam al best een opgave, bij een tweeling komen daar nog eens wat extra uitdagingen bij kijken. Weet jij al waar je extra op gaat letten?

Zoek namen die bij elkaar passen

Natuurlijk is het leuk om bij een tweeling namen te kiezen die bij elkaar passen. Hoe letterlijk je dat wilt nemen, dat is aan jou. 

De meeste mensen kiezen ervoor om namen te kiezen die eenzelfde soort basis hebben. Bijvoorbeeld niet het ene kindje een lange, Engelse naam, en het andere kindje juist een heel korte, typisch Hollandse naam. Dat geeft een rare combinatie, die de meeste mensen niet leuk vinden. Meestal zijn namen voor tweelingen in ieder geval uit dezelfde taal afkomstig, en hebben ze ongeveer dezelfde lengte. Dat komt niet aan op een letter meer of minder, maar een naam van drie lettergrepen naast eentje die er maar één heeft voelt ook een beetje raar.

Hoe dicht de namen verder bij elkaar liggen, dat is aan jou. Gaat het om twee meisjesnamen dan kun je bijvoorbeeld bij wijze van connectie kiezen voor twee bloemennamen, als je dat leuk vindt. En bij jongensnamen zijn er ook dit soort keuzes; allebei slechts één lettergreep of, allebei een dubbele naam of wie weet, de namen van je twee favoriete voetballers aller tijden?

Krijg je een jongen en een meisje, dan is de connectie vaak wat lastiger te maken. Toch lukt het de meeste ouders wel om namen te vinden die, bijvoorbeeld op basis van klank, goed bij elkaar passen.

Zorg dat ze niet rijmen

Als we het toch over klank hebben; zorg wel dat je daar niet in doorschiet en uitkomt bij namen die wel erg overduidelijk rijmen. Het kan hoor, maar een ‘Suske en Wiske’ effect, al rijmen deze namen niet eens op elkaar, ligt dan wel op de loer.

Jip en Flip; twee hartstikke leuke namen voor een jongen, maar krijg je een tweeling misschien niet de beste keuze omdat ze wel érg sterk op elkaar rijmen. Natuurlijk is het ook hier weer een kwestie van persoonlijke smaak, en kom jij misschien op twee namen uit die weliswaar rijmen, maar toch perfect passen. Houd er echter wel altijd rekening mee dat je twee individuele kinderen krijgt, ook al is het een tweeling, en het voor hen vervelend kan zijn als hun naam altijd in één adem wordt genoemd met die van de ander. Bij rijmende namen vergroot je die kans.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts