Body, Health & Mind

‘Low Carb’ deze zomer?!

Ook 2017 staat in het teken van de ‘Low Carb’ diëten. ‘Atkins’ en ‘South Beach’ zijn de meest gevolgde diëten van deze zomer.

U wilt ook afvallen maar bent bang om weer teleurgesteld te worden met een dieet waarbij u constant honger heeft, uw gewicht slechts met grammen naar beneden gaat en u na het dieet weer snel op uw oude gewicht bent? Kies dan nu voor een Low Carb Dieet! Bij het ‘Low Carb’ (weinig koolhydraten) valt u af zonder hongergevoel. U behaalt snel een goed resultaat, en minstens zo belangrijk, u voelt zich fit! Bekendste variant van dit dieet is wel het Dr. Atkins dieet. Bij dit en bijna alle low carb diëten is het van belang zo min mogelijk koolhydraten te eten. U lichaam komt dan na een aantal dagen door de verminderde koolhydraten in ketose.

Hoe werkt het?

Ketose is een metabool proces dat gekenmerkt wordt door een verhoogde concentratie ketonen in het bloed. Het vindt plaats als de afbraak van lichaamssuikers onvoldoende energie kan leveren aan het lichaam. Zodra er zich weinig koolhydraten (=suikers, zoals glucose) in het bloed bevinden wordt er van een koolhydraatverbranding na een inductie-fase overgegaan tot vetverbranding.

Als iemands dieet verandert van koolhydraatrijke voeding naar een koolhydraatarm dieet dat niet voldoende koolhydraten levert om de glycogeenvoorraden aan te vullen, doorloopt het lichaam een aantal fases om in ketose te raken. Tijdens de eerste fasen van dit proces verbrandt het lichaam geen ketonen. Na ongeveer 48 uur van dit proces begint het lichaam ketonen, afkomstig van lichaamsvet, te verbranden om meer direct gebruik te kunnen maken van de energie van de vetvoorraden. Kortom na 48 uur gaat het lichaam uw vetreserves verbranden en u valt ‘snel’ af.

Mooie van dit dieet is dat u zaken mag eten waarvan u normaal zou denken dat deze er juist voor zorgen dat u aankomt. Deze zomer kan de barbecue dus gewoon aan en een hamburger (zonder het broodje) met een beetje mayo is geen enkel probleem. Wat denkt u van een kaasplankje? Geen enkel probleem, als u het ‘Low Carb’ dieet volgt.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts