Seksualiteit

Onderzoek: vrouwen gelukkiger in affaires dan mannen

In onze overwegend monogame samenleving wordt vreemdgaan voornamelijk als verkeerd afgeschilderd. De persoon die vreemdgaat in films of in onze favoriete televisieprogramma’s is sowieso de slechterik en er is echt niet veel meer discussie over waarom de persoon het heeft gedaan. Maakt vreemdgaan je gelukkig? Welnu, volgens een nieuwe studie hangt het antwoord op die vraag af van je geslacht.

Geloof het of niet, uit de resultaten van de studie bleek dat vreedmgaan vrouwen gelukkiger maakt dan mannen.

Vrouwen gelukkiger in affaire

Om haar onderzoek uit te voeren, onderzocht Alicia Walker, een assistent-professor in de sociologie aan de Missouri State University, Ashley Madison-gebruikers en ontdekte dat vrouwen die vreemdgaan eerder geneigd waren tevreden te zijn met de controversiële levensstijlkeuze dan mannen hetzelfde deden.

De eerste redenering achter dit geluk is dat vreemd gaan soms het seksuele verlangen kan vergroten. “Vrouwen die affaires hebben, zijn eerder geneigd om gelukkig te zijn dan mannen”, vertelt Walker, wiens studie vorige week werd gepubliceerd in de Journal of Sexuality and Culture. “Het is de ‘monogamie malaise’. Bestaand onderzoek toont aan dat hoe langer vrouwen in een seksuele relatie zitten, hoe meer hun verlangen in de loop van de tijd daalt, en dat ze steeds minder geïnteresseerd zijn in seks met hun primaire partner. Als ze echter een nieuwe partner aannemen, keert hun seksuele begeerte terug naar het vorige hoge niveau.”

Huwelijksredder

Veel vrouwen vinden vreugde in een affaire omdat ze oprecht geloven dat het hun huwelijk redt. “Als vrouwen geloven dat ze een verhouding moeten hebben om getrouwd te blijven, wordt het geluk groter”, legt Walker uit aan Marie Claire. Ze ontdekte ook dat voor zowel mannen als vrouwen de kans op geluk groter werd als ze minstens twee keer per week seks hadden met hun geliefde.

Walker gelooft dat een andere reden waarom bedrog een bijzonder positieve ervaring is voor vrouwen is dat het een van de weinige keren is dat ze een relatie volledig op hun eigen voorwaarden kunnen hebben. “Deze affaires zijn ruimtes waar vrouwen de grenzen en de regels bepalen en ze creëren om zich te concentreren op hun eigen behoeften”, vertelt ze aan Marie Claire. “Ze raken alleen betrokken bij mannen die tegemoet komen aan hun wensen, behoeften en verlangens, dit zijn ruimtes die anders zijn dan andere in hun leven.” Dit betekent natuurlijk niet dat er geen andere manier is waarop vrouwen relaties kunnen ontwikkelen op hun eigen voorwaarden.

Goed huwelijk? Goede affaire!

“Deze gegevens laten zien dat de redenen die je kiest om vreemd te gaan enorm van invloed zijn op de tevredenheid van je ervaring”, legt ze uit aan Marie Claire . “Hoe tevredener je bent in uw primaire partnerschap, hoe tevredener je bent in je affaire.” Als de enige reden waarom je vreemdgaat is om een ​​seksuele behoefte te bevredigen in plaats van een emotionele behoefte, zul je de grootste kans hebben een gelukkige cheater te zijn.

Dat gezegd hebbende, ontdekte de studie ook dat mensen het meest gelukkig waren toen ze een punt zette achter hun slechte relaties en een nieuwe start kregen met een nieuwe partner.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire posts